THUNDER ROAD

Mountain Contemporary - Bachwoods - Fraser, Colorado

The client for this house challenged us to create a mountain modern family house that had none of the traditional mountain elements. The house is sited on a west facing knoll overlooking the Fraser Valley and Byers Peak. The solution was to wrap the house around three sides of the knoll. The slope of the grey metal roofs parallel the up-sloping hillside. 

 

The great room contains a lot of glazing, an asymmetrical fireplace, a living area, an open kitchen, a simple dining area and wood covered elements designed for storage and the display of art. The client wanted to bring the grey color of the roof inside and it is repeated in the metal finishes, the stone floor and some of the furnishings. 

 

The exterior is clad in clear cedar siding, stone and grey metal siding. Large overhangs supported by glue-lam beams shield the glass from the summer sun. These beams support SIP panels to create a very energy efficient roof. 

 

The main floor also contains a guest wing with two bedroom suites and a private seating area located over the garage. On the opposite side of the house is located the master suite with an open office area. Downstairs there is a large family room, a study area for the children, a large gear room, a boy’s bunk room, a girl’s bedroom, a laundry room and a secondary entrance. 

 

All of the finishes in the house are clean and simple. There are no enclosed cabinets in the house, other than the kitchen lower cabinets, with open shelves and open storage under the vanities.

Team Members

Boxwell Construction - Construction

© 2023 by Amanda Willman.
Proudly created with Wix.com